моята количка

Количка
Количката е празна
Всички статии

Как да изберем подходящото отопление за зимата?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Как да изберем подходящото отопление за зимата

 

Зимата наближава и е време да помислим за отоплението на дoма ни. За правилният избор на отопление за Вашия дом, трябва да вземете предвид много фактори, като например, размер на помещението, местоположение, монтаж и бюджет са важни фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате  най-доброто отопление. Всяка отоплителна система има характеристики, които я правят повече или по-малко подходяща за всяка среда или стая в дома. 
Подбрали сме Ви няколко алтернативи на високоефективно отопление, като може да изберете, кое е най-подходящо за Вашите нужди.


Отопление с Термопомпа


Термопомпите набират все по-голяма  популярност и  често са основното решение за отопление на големи жилищни площи. Енергийната ефективност на термопомпите може да бъде повече от три пъти по-висока от тази на електрически отоплител или печка на дърва. В допълнение към това, термопомпите не се нуждаят от твърдо гориво за производство на енергия и не замърсяват околната среда. Основно предимство на термопомпените системи е, че извличат безплатна енергия от околната среда, концентрират я и доставят на консуматора повече енергия отколкото използват за работата си. Термопомпата има четири основни компонента: изпарител, компресор, кондензатор и разширително устройство. Хладилният агент е работната течност, която преминава през всички тези компоненти. Важна характеристика на термопомпената система е нейният силно индивидуален характер. Това означава, че за всеки конкретен потребител се прави оптимален избор на нискотемпературен природен източник, на тип система, на мощност на системата, изчислява се коефициента на преобразуване, периода на изплащане и други важни фактори. Друго предимство на термопомпата е нейния компактен размер и безшумния ежим на работа. 

 

 

Съвет: Не забравяйте да почиствате филтрите на Термопомпата поне веднъж годишно за по-голяма ефективност.

 

Камина на дърва


Ако искате да добавите уютна атмосфера към Вашия интериор, камината е идеалният вариант за отопление. Има нещо специално в стоенето пред огъня и гледането на трептящия пламък с чаша вино в ръка. Днешните камини се предлагат в различни стилове и използват различни горива, включително дърва, газ и биогорива . Инсталирането на камина у дома ще създаде усещане за топлина и уют, които немогат да бъдат постигнати с друг отоплителен уред. Ето защо поставянето на камина е идеален вариант за много домакинства, които търсят практичен начин да създадат по-удобна и приятна атмосфера в дома си. Редовната профилактика е важна предпоставка за правилното функциониране на камината. Много е важно да потърсите съдействие от опитен специалист, който да Ви насочи в правилния избор на продукти и методи за поддръжка. Камините заемат специално място в сърцата на хората. Те не само са съществен източник на топлина, а и са място за събиране на семейство и приятели, символ на романтизъм и комфорт, визуално атрактивна добавка към много домове.

 

 

Съвет: Не забравяйте, че ще Ви трябва място за съхранение на дърва за огрев, ако решите да използвате камина на дърва.

 

Централно отопление


Централното отопление е интелигентно, дългосрочно решение. Централното отопление с газови печки разполага с канали, които минават или под краката, или в покрива и циркулират топъл, здравословен въздух. С централен термостат и специфични зони можете да имате пълен контрол върху температурата на целия си дом.  Много системи вече също могат да модулират количеството на отоплението и въздуха, които циркулират, което води до по-ниска консумация на енергия. Ако все пак решите да поставите централно отопление, уверете се, че вашата изолация е на ниво. Липсата на изолация няма да може да задържа топлината и в крайна сметка ще ви струва по-скъпо да отоплявате дома си.

 

 

Съвет: Някои системи дори предлагат летни опции за хладен въздух.

 

Електрически панелен нагревател


Елегантните и дискретни нагреватели са шикозен отговор на отоплението. Благодарение на ниската им повърхностна температура, панелните нагреватели са добър избор, ако имате деца или домашни любимци. Панелните нагреватели са предназначени за монтаж на стена или таван, което ги прави изключително подходящи за малки помещения. Едно от големите им предимства е, че са напълно безшумни. Ако обаче обмисляте отопление за по-голямо пространство или целия си дом, най-добре поговорете с експерт за това кои са най-добрите ви възможности.

 

 

Съвет: Някои панели дори могат да бъдат съобразени с Вашия цвят на стената, за да могат да се впишат безпроблемно във всеки интериор.

 

Отоплението на домовете представлява над 70% от потреблението на енергия в домакинствата. Така, че намаляването на тази цифра - като същевременно поддържате домовете достатъчно топли - не само намалява сметките за енергия, но помага за намаляването на отделеното количество въглерод в атмосферата.

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

    Все още няма коментари

Интересни статии