моята количка

Количка
Количката е празна
Всички статии

Идеи за интериорен дизайн

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Четири интелигентни идеи за интериорен дизайн, които определят иновациите

Тенденциите в интериорния дизайн се промениха значително през годините. Появата на нови строителни техники и стилове предизвика ефектни дизайнерски решения, идеи и подобрения. Тези четири иновации в дизайна и декора повдигнаха летвата за интериорен дизайн.


Огледала

Повечето от нас смятат, че огледалата са просто там, в дома, за да ни покажат отраженията ни. Но интериорните дизайнери знаят, че огледалата могат да направят много повече. Най-важното от които е, че огледалата улавят и отразяват светлината, като така могат да създадат впечатление за повече пространство. Знаейки това, може да е изкушаващо да инсталирате огледала от пода до тавана във всяка стая на вашия дом. Но големите огледала могат да бъдат и доста скъпи, така че те трябва да се използват умерено и разумно.

 

 

Експертен дизайнер може да оцени естественото осветление в пространството и да определи най-доброто разположение за огледала. Ако е монтирано разумно, огледалото трябва да „отвори” стаята и да създаде усещане за повече пространство. Находчивият дизайнер при строг бюджет може да създаде „огледална галерия“ с няколко огледала от магазини с намаления. Темата с галерията трябва да комплиментира общия облик на пространството. Ако пространството на стените например е изобилно, можете да закачите еклектична смесица от огледала по стените. За по-компактни пространства оцветете различните огледални рамки в един цвят, за да им придадете съвременен вид и усещане.

Просторни спални и тавански легла

През последното десетилетие в Австралия са построени безброй нови жилищни разработки и компактни апартаменти. По това време умни интериорни дизайнери въведоха редица хитри мерки за спестяване на място. Сред тях е и популярното таванско легло. 

Концепцията за таванско легло за първи път намери приложение сред дизайнерите, работещи с високи индустриални пространства. Към днешна дата то вече е обикновено решение за спестяване на пространство - дори когато вертикалното място е ограничено. Чрез изграждането на конструкции на таванско легло, дизайнерите могат да използват пространството под таванското легло за съхранение или офис.

Създайте илюзията за високи тавани

Не всички стаи или имоти разполагат с лукса на високите тавани. Но интелигентните интериорни дизайнери имат няколко техники за правене на тавани със средна височина да изглеждат по-възвишени, отколкото са в действителност.

За начало, мебелите с нисък профил са чудесен трик. Заемат по-малко физическо пространство и правят разстоянието между тавана и обзавеждането да изглежда много по-голямо. Ако комбинирате мебели с нисък профил с окачени завеси, вашият таван ще изглежда много по-висок, отколкото е. Когато завесите се простират над горната част на рамката на прозореца до тавана, те "опъват" височината на стените.

Съхранение от стена до стена

Съвременните разработки често имат ограничено подово пространство. В новите домове рядко има широки килери и други стаи за съхранение на вещи. Те са присъщи за по-старите имоти. Но въпреки че вграденият ни капацитет за съхранение намалява, все още ни трябва пространство, за да съхраним притежанията си. Така че, интелигентните интериорни дизайнери са измислили някои изкусни решения.

Отговорът на непрекъснато нарастващата главоблъсканица за съхранение е точно там пред нас - по стените. Модерният дизайнер може да преобразува иначе безполезните повърхности на стената в изящни, добре изглеждащи помещения за съхранение. Стелажите са много популярни, а шкафчетата за книги могат да бъдат вградени в ниши.

Изкуството и занаята на интериорния дизайн продължава да се развива и да впечатлява. Както сме свидетели тук, иновативните дизайнери използват различни методи, за да създадат илюзията за пространство и да подобрят Фън Шуй. Четирите тактики за дизайн, описани тук, могат да ви помогнат да отворите ума си и жилищните си помещения.

 

Остави мнение/коментар

    Все още няма коментари

Интересни статии